vrijdag de 13de, een geluksdag?

imagesMijn dagje kan al niet meer stuk!
Gisterenavond kreeg ik van Ria Andrea een berichtje: een koppel uit Belgie had har gevraagd als ceremoniespreker.
Omdat Ria Andrea mij wou begeleiden om ceremoniespreker te worden dacht ze direct: dit is iets voor Hilde.
Ze liet een boeking voor haar voorbij gaan en schoof ze door naar mij om mij de kneepjes van het vak te leren kennen.
Mensen die mij kennen weten dat ik hier dan ook super enthousiast aan ga werken.
Het geluk zat mij helemaal mee: Sarah en haar verloofde waren ook meteen akkoord om mij de kans te geven om hun dag net dat tikkeltje extra te geven: een persoonlijke ceremonie waar ze later altijd gaan op kunnen terugblikken met een heel warm gevoel.
Dit bewijst voor mij dat, ondanks dat we op dit ogenblik overspoeld worden met nieuws van terrorisme, geweld en haat naar elkaar toe, er nog mensen zijn die zichzelf aan de kant schuiven om een ander een kans te geven.
Elke dag lees ik berichten over hoe de wereld verzuurd, hoe mensen elkaar het licht in de ogen niet meer gunnen.
Ik prijs mezelf dan weer gelukkig want als ik rondom mij kijk zie ik leuke vrienden, buren die er voor elkaar zijn, mijn kinderen die ik graag zie en ook altijd voor ons klaar staan…
Vaak wordt luxe gelijk gesteld aan het bezitten van geld en statussymbolen maar ik kan echt zeggen: ik bezit te echte luxe.
Gisteren waren wij omringd door alle buren van onze appartementsblok die bij ons samen kwamen voor een gezellige avond en babbel en toen ik deze morgen wakker werd stond er al een berichtje klaar van dit koppeltje dat mij ook een kans wou bieden.
Misschien moeten we niet grootschalig gaan kijken naar alles wat er in deze wereld mis loopt, daar worden we enkel zo triest en bang van.
Misschien moeten we meer dichter rondom ons gaan kijken, kijken naar alle kleine, maar mooie dingen die er gebeuren direct naast of voor ons.
Misschien, als we ons allemaal daar een beetje aan kunnen optrekken, zelf een beetje aan kunnen meewerken;.
Misschien, ja misschien wordt dan de wereld opnieuw een beetje beter.
Ik leef vandaag alvast in mijn bubbel van geluk en van hoop…
Misschien is de wereld nog niet verloren, ja, misschien;…