Heb jij ook stress om “het perfecte huwelijk te organiseren”?

image4-300x300

Laat je niet gek maken! Een perfect huwelijk heeft niets te maken met het namaken van die perfecte foto’s die je ziet op printerest. Een perfecte bruiloft, dat zijn jij,je aanstaande en de mensen die jullie lief hebben. Natuurlijk is het heerlijk om daar ook een prachtig feest om heen te bouwen, en om dat met enorm veel creativiteit en plezier te plannen. Maar het voornaamste is nog steeds dat je geniet. Dat je geniet van de voorbereidingen als van je feest.

Mocht je aan iemand de vraag stellen of zij zouden willen betalen om te moeten werken, onder super veel stress ,dan zou iedereen je voor gek verklaren. Toch doen we dit wel voor  het feest dat onze droom moet worden en op die manier krijg je meer een nachtmerrie dan een droom.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat je niet van die mooie plaatjes mag houden. Maar het doel daarvan is inspiratie. Kijk er dus naar, neem mee wat je leuk vindt, maar laat je daar ook alsjeblieft niet gek mee maken.

Hoe kan je ervoor zorgen dat jouw huwelijk echt jij wordt met zo weinig mogelijk stress?

Vandaag geven we jou alvast wat tips omtrent de locatie:

kies een geschikte locatie die past bij hoe jullie willen trouwen.

Zijn er veel genodigden dan is het interessant om een wat grotere zaal te nemen anders gaat je volk zich meer naar buiten of elders verplaatsen.

 Zijn er niet zo veel genodigden dan neem je best een iets kleinere zaal, een grote zaal en weinig genodigden geeft de indruk dat er een groot deel van je volk niet is komen opdagen.

Op de website van elke zaal staat wel voor hoeveel personen deze zaal ongeveer geschikt is maar toch verschilt dit nog eens volgens: 

          Ga je met buffet werken

          Is het een walking diner of zitten de mensen aan tafel?

          Zijn er avondgasten die geen zitplaatsen nodig hebben.

Heb je een thema of wil je met bepaalde kleuren gaan werken?

           Kijk dan eens of de locatie hierbij past.

Wil je werken met catering?

          Kijk dan eens wat extra kosten de zaal hiervoor rekent.

Ga je voor een bruidstaart die de zaal zelf verzorgt of ga je ze elders bestellen?

             Vraagt men hiervoor extra kosten?

Wil je met de dj van de zaal werken of wil je met je eigen dj werken en mag dit?

 Is jouw zaal de enige zaal in het complex of zijn er meerdere zalen?

  • Het kan bijvoorbeeld vervelend zijn als jij voor een kleine en knusse zaal gaat maar dat jouw gasten voorbij een zaal moeten passeren die eens zo groot is.

 Is er voorziening voor de gasten om te blijven slapen of zijn er hotels of B&B’s in de buurt? 

          Niets is zo vervelend als mensen graag een glaasje wijn willen drinken  maar 1 van hen dit niet kan omdat ze nog ver naar huis moeten rijden.

Is er voldoende parking voor al jouw gasten en is de parking een beetje verlicht?

          Wanneer je als vrouw ’s nachts nog op zoek moet gaan naar je wagen op paadjes die niet zo goed verlicht zijn kan dit een onaangenaam gevoel geven.

Wil je een ceremonie aan je zaal?

            Is er een mogelijkheid om dit te doen en wat wordt er gedaan in geval van regen?

 Mag je zelf decoratie aanbrengen of werkt de zaal met standaarddecoratie?

Hoe decoreer je je zaal?

Heeft de zaal een hoog plafond? Vraag of je dan iets van decoratie mag aanbrengen om dit plafond iets lager te laten lijken.

Een huwelijk is een intiem feest en dat moet je ook een beetje creëren in je zaal.

Je kan linten, lampions of ballonnen plaatsen. Deze kan je dan nog eens kopen

in de kleuren van jouw feest.

.12407628_195839494111289_57299261_n

Met kaarsen werken geeft ook een gevoel van intimiteit. Enkel geurkaarsen zijn een no-go: zij kunnen afbreuk doen aan de geuren van de keuken.

 Liever iets originelers dan kaarsen? Misschien zijn de megagrote ballonnen, waar men ledlichten in plaatst, dan iets voor jou. Je kan de ballonnen hangen in de kleuren van je thema en als je ’s avonds op de afstandsbediening drukt dan krijg je een mooi sfeervol licht.

20160910-DSC_0594

Maak de inkom persoonlijk: maak gebruik van een krijtbord of een houten bord met jullie namen op, maak ballonpilaren met licht in….

 20160910-DSC_0001

Zo veel ideeën MAAR VOORAL: volg je eigen gevoel en je eigen persoonlijkheid.

Staar je niet blind op foto’s die je op het internet vindt. Meestal zijn deze foto’s niet van een echt huwelijk maar van een huwelijksshoot. Hierbij komen verschillende mensen samen om een mooi huwelijksdecor te creëren en zorgen fotografen er voor dat de foto’s genomen worden op het meest perfecte moment. Dit kan je niet vergelijken met een huwelijk waar al gefeest is.

Maar wees nu eerlijk: wat is het gezelligste? Een in scene gezet huwelijk met perfecte decoratie of een echt huwelijk met hier en daar decoratie die al wat verschoven is?