Interview met weddingplanner Naila

18670901_1357615884333007_949065705778259927_n

Naar aanleiding van onze vorige blog: wel of geen weddingplanner spraken we met Naila: weddingplanner.

Hoi Naila,

Wat een leuke hobby heb jij of doen jij het weddingplannen in hoofdberoep?

Weddingplanner is voorlopig mijn bijberoep. Later, hoop ik dat te kunnen doen als hoofdberoep en onze naam ‘Imagine Events’ toch landbekend te maken.

Hoe ben je erbij gekomen om dit te gaan doen?

Met het organiseren van mijn eigen huwelijk, ben ik verliefd geworden op deze wereld. Mijn focus ligt op het plannen en organiseren van bruiloften, dat vind ik het meeste leuk om te doen. Vooral de miniweddings, met een kleine gastelijst maar vol details, zijn fascinerend. Maar onze waaier is breder, en andere evenementen zijn zeker welkom.

Bovendien, ben ik verpleegkundige in hoofdberoep en ik wou mensen op een andere manier gelukkig maken. Evenementen leek mij dan ideaal.

Hebben je een aantal tips voor de bruidsparen die binnenkort in het huwelijksbootje treden?

Het huwelijk is een heel belangrijk moment in het leven van een koppel, dat vraagt veel energie en inzet van beide partners. Mijn eerste tip is vooral dat de mensen er voor mekaar zijn en samen beslissingen nemen. Zelfs bij de organisatie van een huwelijk merk je dat alles veel vlotter gaat wanneer het koppel overeenkomt. Als er een feest wordt gegeven, zorg ervoor dat jullie persoonlijkheid te merken is in de kleine details van het feest.

Neem de tijd om van jullie dag te genieten en er voor je gasten te zijn. Laat je familie, je getuigen en je beste vrienden ook van deze belangrijke en speciale dag genieten zonder hen te mobiliseren. Als het budget dat permitteert, schakel een professional in en ‘be your own guest’!

Is het waar dat een weddingplanner echt alles uit handen neemt en heel duur is?

Nee, absoluut niet. De weddingplanner zal de dingen uit handen nemen die men uit handen wil geven. Geef je toch graag alles uit handen? Dat is zeker mogelijk! Maar don’t worry! Alles wordt op voorhand afgesproken en alles gebeurt uiteraard op de manier waarop de bruidskoppels het wensen.

Een Weddingplanner werkt op maat. Alles is afhankelijk van de grootte, aard en de productietijd van je evenement en natuurlijk afhankelijk van wat je uit de handen wil geven.

Bovendien, via een netwerk van contacten, kennis van leveranciers en producten en expertise probeert een weddingplanner het budget naar beneden te trekken. Voor de tijd, de stress en het geld dat je bespaart, is het inschakelen van een weddingplanner en/of ceremoniemeester de moeite waard.

Als je op de website van Imagine Events komt, vind je onze verschillende pakketten en kan je beslissen wat er best voor je situatie past.

Hoe ga jij te werk als iemand jou inroept als weddingplanner?

Er wordt eerst een vooral een intakegesprek gepland. Het is belangrijk om een profiel van het bruidskoppel te vormen. Weten wat en hoe is heel belangrijk.

Achteraf worden er verschillende vergaderingen gepland om de planning en voortgang van het evenement te bespreken.

Worden alle fakturen dan via jou betaald of hoe wordt dat geregeld?

Alle fakturen worden rechtstreeks van de leverancier naar de klant gestuurd. Ik kan de klant uiteraard hierin begeleiden. Ik zal samen met, of voor de klant zoeken naar de ideale leveranciers, offertes opvragen en er gebeurt ook een controle op de offertes en contracten die afgesloten worden. Dus de klant heeft een back-up.

Doe jij dit helemaal alleen?

Wij werken met verschillende pakketen. Als de bruid kiest voor een volledig pakket waarbij er zowel de voorbereiding als de begeleiding op de dag zelf gebeurt, dan zijn we met 2 om ons werk zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Heb je leuke anekdotes?

Bij het huwelijk van mijn beste vriendin zou ik normaal ceremoniemeester moeten zijn, maar gezien ik gevraagd ben als bruidsmeisje is dit onmogelijk te combineren. Ik heb dan wel het draaiboek gemaakt voor de persoon die door haar aangesteld is als ceremoniemeester. Dit is ook een vriend van het koppel, en van mij. Die persoon in kwestie is enorm zenuwachtig, door het gebrek aan ervaring. Dankzij mijn draaiboek kan hij toch professioneel handelen. Komend weekend is het huwelijk, dus voor mezelf is het ook spannend om dit uit handen te geven. Ik hou u zeker op de hoogte van het verloop!

 Wat gebeurt er als je ziek valt de dag van een huwelijk?

Imagine Events heeft partners. Er zal dus een vervangster worden geregeld als de situatie echt niet toelaat dat ik kom opdagen.

De vervangerster wordt op de hoogte gebracht van alle afspraken en krijgt een draaiboek zodat zij niks zal missen.

Ik wil graag in het buitenland trouwen, doe jij dit ook?

Momenteel enkel in Brazilië. Binnenkort zal ik ook samenwerkingsrelaties opbouwen met leveranciers in het Zuiden van Europa.

Hoe lang op voorhand moeten mensen jou boeken?

Liefst 1 jaar op voorhand afhankelijk van de grootte van het evenement.

Kies je enkel voor begeleiding op de dag zelf (ceremoniemeester) kan je mij boeken tot 3 maanden op voorhand.

Tot hoe laat blijf jij op ons feest?

Als weddingplanner tot het feest gedaan is.

Als ceremoniemeester totdat het avondfeest begint. Wens je dat ik langer blijf, dan wordt het per uur aangerekend.

Wat moeten wij voor een weddingplanner voorzien gedurende de feest?

Enkel niet alcoholische dranken.

Indien er een plaats beschikbaar is voor onze eerstehulpkoffer, is het heel handig.

Heb je een website?

Ja. Het is

www.nailanobre.be

Dank je Naila voor dit leuke interview. Hopelijk weten nu meer mensen wat een weddingplanner zoal doet en kunnen ze de overweging maken of dit voor hen nuttig zou zijn.