tips voor je huwelijks make up

mooie-vintage-lettering-quot-lach-is-de-beste-make-up-quot_23-2147625186

 

Wat een leuke job he, hoe ben je ertoe gekomen om dit te doen?

Eigenlijk heb ik een Marketing-diploma op zak maar ondertussen bleef de beauty-microbe maar kriebelen.  Ik heb dan de beslissing genomen in 2003 om een opleiding Schoonheidszorgen te gaan volgen, gevolgd door een opleiding Allround Make-up Artist omdat ik me nog meer wou verdiepen in Visagie.  Op vraag van de vele bruidjes die ik gemaquilleerd heb, heb ik in 2009 een cursus Hairstyling gevolgd in de Schoonheidsschool zodat ik naast de make-up ook voor een mooi feestkapsel kon zorgen.

Wat zijn al de dingen die jij voor een bruidje doet?

Naast een professionele bruidsmaquillage met het minerale make-up gamma Jane Iredale, die heel de dag/nacht mooi blijft zitten, kan ik ook voor een mooi bruidskapsel zorgen.  Heeft het bruidje dan ook een haarkam of tiara nodig, dan kan ze dit vinden op mijn webshop www.mybeautypassion.be/shop.  Ze kan er zowel juwelen vinden zoals ketting, oorbellen, armbandjes, alsook andere vele bruidsaccessoires (van europese kwaliteit) die ze nodig heeft voor op het huwelijksfeest ed.  Geniet van 20% korting op alle juwelen op onze webshop via code: JEWELS

Een nieuwe hype is wimperlifting ! Wil je als bruid een mooie open blik met mooie gekrulde eigen wimpers (geen extensions!) dan kan ze 1 week voor haar big day langskomen in mijn instituut voor een wimperlifting.  Het resultaat blijft 6 a 9 weken zitten.  Echt top!

Wil een bruidje verzorgde nageltjes hebben dan kan ze een Gelish of Gel Dip manicure reserveren en maak ik er iets moois van!

Het is ook leuk om er een girls night van te maken met haar mama, vriendinnen, schoonzus enz… Allemaal mooie nageltjes op het huwelijk!

Zeker een leuke tip voor een vrijgezellenactiviteit is een make-up workshop !! Altijd leuk om te weten welke foundation of oogschaduw ed bij je past.  Geen miskopen meer!

Dit organiseer ik ook regelmatig voor het Belgische Make-up merk ‘Les Couleurs De Noir’ dus goede tips verzekerd!

Wat is eigenlijk het grote verschil tussen gewone make up en bruidsmake up?

Elke mooie make-up begint bij een verzorgde huid.  Het is belangrijk om je huid enkele maanden/weken voor je huwelijk extra goed te verzorgen. (eigenlijk altijd ? ) Daarom kan je in mijn instituut ook terecht voor een relaxerende gelaatsverzorging op maat waarbij je huid oa een dieptereiniging ondergaat en er ook gewerkt wordt op het bekomen van een mooie frisse egale teint want je moet stralen op je huwelijksdag!  3 a 4 dagen voor je huwelijk kan je alsnog een korte gelaatsverzorging boeken zodat je huid op en top is!

Bij een bruidsmake-up starten we met het aanbrengen van een verzorgende liftende ampoule van Body & Bess (Belgisch gamma op basis van frambozenpitolie) welke er voor zorgt dat je make-up heel de dag mooi blijft zitten.

Kwestie van foundation hebben we 5 verschillende soorten en wordt dit uitgebreid besproken tijdens de proefmake-up sessie.  Zo wordt bv je gelaat extra afgepoederd zodat je make-up langer blijft zitten maar ook vooral dat je op de foto’s geen glanzend gelaat zal hebben.

We gebruiken ook zoveel mogelijk waterproofproducten zodat je zeker weet dat de make-up ook jouw eventuele gelukstraantjes zal overleven.

Qua oogschaduw worden er vaak aarde-tinten gebruikt en wordt ook allemaal met jou besproken.  De bedoeling is om vooral frisse en stralende kleuren te gebruiken. Wees op je bruidsdag niet te gek met je make-up omdat je de bruidsfoto’s over 20 jaar ook nog leuk moet vinden.

Ook de lippen krijgen een extra behandeling (scrub) en extra laagjes zodat je lippenstift/gloss zo lang mogelijk blijft zitten.

De make-up wordt extra gefixeerd door 2 verschillende soorten fixatiesprays, dus no worries, de make-up blijft tot in de vroege uurtjes goed zitten! ?

Ga jij bij de bruid thuis langs of komt zij tot bij jou?

De proefsessie voor kapsel en/of make-up gaat door in mijn make-up studio te Opwijk.  Op je grote dag, kom ik aan huis (vanaf 2 personen) zodat je je niet moet verplaatsen en zo rustig aan de mooiste dag van je leven kan beginnen.

Hoe lang moeten ze in tijd voorzien op de dag zelf?

Een bruidsmake-up duurt ongeveer 40 minuten en een bruidskapsel duurt gemiddeld 60 minuten naargelang het kapsel dat gekozen werd.  Krullen duurt namelijk langer dan een ingevlochten vlecht ?

Ook de make-up van familieleden kan verzorgd worden.  Een feestmake-up neemt gemiddeld 30 minuten in beslag.

Wordt de make up in de loop van de dag nog eens bijgewerkt?

Aangezien ik extra focus leg op het fixeren van de make-up, moet de make-up in principe niet bijgewerkt worden, maar het mag altijd.

Indien het bruidje dit wenst, kan ik de bruidsmake-up op locatie omtoveren in een feestmake-up (bv smokey eyes).

Wat ik zeker aanraad is vooral de lippenstift/gloss regelmatig bij te werken, zeker na het drinken/eten.  Ik gebruik wel extra fixerende lippenstift maar om zeker te zijn dat je een optimaal resultaat hebt voor de bruidsfoto’s, is het aan te raden van de lippen snel even bij te werken.

Kunnen bruiden bij jou eens een proef makeup laten zetten? 

Een proefmake-up en/of proefkapsel wordt best 6 à 8 weken op voorhand gedaan in mijn make-up studio.

Hoe lang op voorhand moet men bij jou een dag reserveren?

Hoe sneller je dit kan vastleggen, hoe beter!

Werk jij over heel België?

Ik werk vooral in Vlaams-Brabant, maar ga ook verder indien dit gevraagd wordt (mits een kleine kilometervergoeding €0,34/km).

Wat is het leukste dat je al hebt meegemaakt?

Dat ik zowel de bruidsmake-up & bruidskapsel heb mogen verzorgen van zeer goede vriendinnen en het zelf heb kunnen ervaren dat alles tot diep in de nacht, goed bleef zitten ?

Wat me ook heel veel plezier doet, is als je achteraf een lief mailtje/kaartje krijgt om me nogmaals te bedanken met de booschap dat alles goed bleef zitten en dat ze zich zo mooi voelden dankzij mij!  Dat is voor mij de reden waarom ik dit alles doe!  Ik haal er zelf ontzettend veel voldoening uit!  I love my job!

Heb je nog verdere toekomstplannen met je zaak?

Vanaf september bieden we extra gelaatsverzorgingen aan zowel voor haar als voor hem met het gamma Decléor (100% natuurlijk gamma, sterk in huidverbetering), epilaties, microblading voor mooie gevormde wenkbrauwen, permanente make-up (1x/mnd), airbrush tanning enz

Welke tip wil je aan de bruidjes meegeven?

Om zeker eens langs te komen voor een intake-gesprek.  Het is heel belangrijk dat je de juiste info krijgt en zeker een test-sessie vastlegd.

Het is ook belangrijk dat het bruidje al ongeveer weet welke richting ze uit wil met de make-up & bruidskapsel.  Op bv Pinterest of op onze fb pagina of instagram account kan een bruidje al veel inspiratie opdoen.

Het is een echte geruststelling voor een bruidje dat ze weet dat ze van top tot teen goed verzorgd zal zijn en dat ze zal stralen op haar grote dag !

Heb je een website waar men info kan vinden? www.mybeautypassion.be

facebook: mybeautypassion2009

instagram: mua_sofiedb

Zijn er nog andere dingen die je wil vermelden?

De afspraakjes tijdig te boeken! ?

En niet te vergeten: 20% korting op bruidsjuwelen op  www.mybeautypassion.be/shop met code: JEWELS