unieke huwelijksdatum

Heb jij ook iets met cijfers of lijkt een unieke datum jou wel leuk om te kunnen onthouden?

Dan was vandaag alvast één van DE dagen om in het huwelijksbootje te stappen.

Natuurlijk is jullie huwelijksdatum iets om goed over na te denken want niet alleen de dag zelf maar de jaren erna zal dit jullie persoonlijke feestdag worden.

Trouwen op een speciale datum kan een aantal voor- en nadelen hebben zo kan het zijn dat jouw datum op een dag in de week valt.

Dan heb je als

Voordelen:

  • een grotere kans dat jouw lievelingsfeestzaal nog vrij is.
  • je kan je kosten makkelijker binnen het budget houden daar vele feestzalen, artiesten, dj’s enz in het weekend, meestal minstens 1 jaar op voorhand, volgeboekt zijn. In de week hebben zij minder werk waardoor zij vaak aan een voordeliger tarief te boeken zijn. Daarboven is trouwen in de week, voor de gemeente, op vele plaatsen ook nog eens goedkoper dan trouwen in het weekend.

Nadeel:

Trouwen in de week zorgt er meestal voor dat jouw gasten een dagje vrij zullen moeten nemen. Dit kan je eventueel oplossen door je huwelijk net voor een feestdag te plannen en de ceremonie naar de avond toe. Zo kunnen de meeste van de gasten, de dag nadien, heerlijk uitslapen.

Daarnaast heb je, bij het kiezen voor een speciale datum niet altijd in de hand binnen welk seizoen deze valt.

Hierbij alvast de voordelen van de verschillende seizoenen:

  • Lente: vaak aangename temperaturen; prachtige bloesem in bloei; mooie bloemen die je kunt gebruiken voor de decoratie en je boeket, zoals tulpen, ranonkels, hyacinten en pioenrozen.
  • Zomer: waarschijnlijk de beste tijd van het jaar voor een feest in openlucht; langer licht voor een mooie fotoreportage; vakantieperiode, dus praktischer voor gasten met kinderen en wat dacht je van verse vruchten als een frisse en zomerse snack? 
  • Herfst: prachtige oranje- en bruintinten als basis voor jullie deco; bijzonder licht voor jullie foto’s; mildere, maar aangename temperaturen.
  • Winter: een ding weet je zeker, het zal geen warme dag worden, dus jasjes mee! Toch een leuke tijd van het jaar om uit te pakken met winterdecoratie en te genieten van een warme chocomelk met slagroom.

Valt je keuze dan weer niet op een speciale dag omwille van de cijfers maar omwille van de betekenis dan heb je hier alvast de verschillende speciale dagen met hun voor en -nadelen

Valentijnsdag
Voor: Dé dag van de liefde, superromantisch én makkelijk te onthouden.
Nadelen: Valt ieder jaar op een andere dag, dus niet altijd rond het weekend.

Verjaardag
Voor: heel makkelijk te onthouden en je hebt een dubbel groot feest.
Nadelen: Je zult je trouwdag misschien niet altijd met alleen je geliefde kunnen vieren.

Pinksteren of andere lange weekenden
Voor: Jullie gasten hebben meer tijd voor het feest en om uit te slapen na de trouw.
Nadelen: Sommige gasten hebben dan misschien al een weekendje weg gepland.

Kerst en Nieuw Voor: heel romantisch om bij de kerstboom je ja-woord te geven of bvb om 1min voor 12. Nadelen: hou er rekening mee dat sommige van jullie gasten andere plannen kunnen hebben en dat feestzalen, artiesten enz. vaak al geboekt zijn of extra duur.

Ben jij er al uit of net niet?

Wij wensen jou toch alvast veel succes met je huwelijk, maak er een onvergetelijk feest van!

trefwoorden: huwelijk, ceremoniespreker, huwelijksdatum, huwelijksfeest, feestzaal, ceremonie