Corona, een nieuwe wind in het trouwgebeuren?

Hebben we nood aan een nieuwe wind in het trouwgebeuren?

Coronatijd, stress voor onze koppeltjes!

Kan mijn huwelijk doorgaan? Kan ik al mijn gasten uitnodigen?

Elk koppel, dat zijn of haar feest deze zomer gepland heeft, zit met de handen in het haar, maar misschien is het wel eens het moment om even stil te staan en na te denken over hoe we, tot nu toe, onze huwelijksfeesten aanpakten.

Al vele jaren zijn we blindelings meegegaan in de verscheidene trends en gewoonten, maar voelen wij ons daar wel goed bij? Is het verloop van de dag wel het ideale scenario voor JOUW familie?

Tot op heden werd een huwelijk groots gezien, een evenement, gevierd in het gezelschap van verschillende leeftijdscategorieën met ieder hun eigen voorkeuren.

Ouderen, die het “echte huwelijk” willen meemaken, maar eenmaal later op de avond minder aan het gebeuren hebben ; ouders die geen seconde van heel de dag willen missen ; familie en vrienden, die uitkijken naar de fuif en de ambiance ; kinderen die graag hun energie kwijt willen en geen uren aan tafel kunnen vertoeven, enz.

En dan heb je nog de verscheidene “tijdsgaten”, die opgevuld moeten worden. Wat doe je met je gasten tussen de burgerlijke trouw en het avondfeest?

Nu we met z’n allen verplicht worden om deze feesten kleinschaliger te maken, is het misschien eens het moment om hierbij stil te staan.

Laten we even een ideetje uitwerken:

Samen met je ouders, grootouders, broers en zussen beleef je het intieme moment op de “burgerlijke stand”, waarna jullie gezellig de benen onder tafel schuiven voor een etentje met familie.

In de namiddag is het tijd om de beentjes te strekken en te genieten van een  “high tea”, spelletjes en een gezellig samenzijn met familie en kinderen.

Naar de avond toe is er misschien ruimte om jouw vrienden en iets verdere familie te laten genieten van jullie ja-woord tijdens een persoonlijke ceremonie, gevolgd door een receptie.

Ouderen en kleintjes keren huiswaarts en maken plaats voor de “jongere garde”, de gasten, die houden van een feestje en ambiance.

Tijd voor een fuif, waarbij je de hongerige magen eventueel kan laten vullen door de komst van een foodtruck of het aanbieden van verscheidene kleine hapjes.

Deze indeling is natuurlijk maar ideetje, maar misschien zorgt ze er wel voor dat we even stilstaan bij het hele feestgebeuren en er hierin een nieuwe wind kunnen laten waaien.