Corona, een nieuwe wind in het trouwgebeuren?

Hebben we nood aan een nieuwe wind in het trouwgebeuren?

Coronatijd, stress voor onze koppeltjes!

Kan mijn huwelijk doorgaan? Kan ik al mijn gasten uitnodigen?

Elk koppel, dat zijn of haar feest deze zomer gepland heeft, zit met de handen in het haar, maar misschien is het wel eens het moment om even stil te staan en na te denken over hoe we, tot nu toe, onze huwelijksfeesten aanpakten.

Al vele jaren zijn we blindelings meegegaan in de verscheidene trends en gewoonten, maar voelen wij ons daar wel goed bij? Is het verloop van de dag wel het ideale scenario voor JOUW familie?

Tot op heden werd een huwelijk groots gezien, een evenement, gevierd in het gezelschap van verschillende leeftijdscategorieën met ieder hun eigen voorkeuren.

Ouderen, die het “echte huwelijk” willen meemaken, maar eenmaal later op de avond minder aan het gebeuren hebben ; ouders die geen seconde van heel de dag willen missen ; familie en vrienden, die uitkijken naar de fuif en de ambiance ; kinderen die graag hun energie kwijt willen en geen uren aan tafel kunnen vertoeven, enz.

En dan heb je nog de verscheidene “tijdsgaten”, die opgevuld moeten worden. Wat doe je met je gasten tussen de burgerlijke trouw en het avondfeest?

Nu we met z’n allen verplicht worden om deze feesten kleinschaliger te maken, is het misschien eens het moment om hierbij stil te staan.

Laten we even een ideetje uitwerken:

Samen met je ouders, grootouders, broers en zussen beleef je het intieme moment op de “burgerlijke stand”, waarna jullie gezellig de benen onder tafel schuiven voor een etentje met familie.

In de namiddag is het tijd om de beentjes te strekken en te genieten van een  “high tea”, spelletjes en een gezellig samenzijn met familie en kinderen.

Naar de avond toe is er misschien ruimte om jouw vrienden en iets verdere familie te laten genieten van jullie ja-woord tijdens een persoonlijke ceremonie, gevolgd door een receptie.

Ouderen en kleintjes keren huiswaarts en maken plaats voor de “jongere garde”, de gasten, die houden van een feestje en ambiance.

Tijd voor een fuif, waarbij je de hongerige magen eventueel kan laten vullen door de komst van een foodtruck of het aanbieden van verscheidene kleine hapjes.

Deze indeling is natuurlijk maar ideetje, maar misschien zorgt ze er wel voor dat we even stilstaan bij het hele feestgebeuren en er hierin een nieuwe wind kunnen laten waaien.

Corona, help ik ga trouwen

Corona, HELP IK GA TROUWEN!

Dagen heb je afgeteld, stilaan kwam je dag in zicht en nu opeens, van de ene dag op de andere slaat het corona virus jouw dromen aan diggelen.

Heb jij jouw jawoord ook voorzien in april of mei, en weet je niet wat te doen?

Misschien kunnen deze tips jou een beetje rust bieden.

Ben ik nu mijn centjes kwijt?

Wanneer je de dingen weloverwogen aanpakt hoeft dit helemaal niet het geval te zijn.

Voor veel van jouw leveranciers is de ramp even groot. Zij hebben namelijk veel tijd, energie en misschien zelfs al geld in de voorbereidingen gestoken.

Natuurlijk zijn ze dan ook niet allen bereid jouw voorschot terug te betalen.

Deze periode is namelijk voor hen ook financieel een aderlating. Thuis zitten zonder inkomen en alle investeringen blijven lopen.

Het is dan ook veel interessanter om, samen met hen, op zoek te gaan naar een alternatief.

Op deze manier verlies jij geen centen en zullen zij waarschijnlijk tegen dezelfde prijs, dezelfde diensten opnieuw aan jou aanbieden.

Wat financieel het meest interessant is, is dus om te proberen jouw feest integraal te verschuiven naar een andere datum.

Natuurlijk heb je dan niet de datum die je al een hele tijd in je gedachten hebt maar het geeft je wel de mogelijkheid om voor alle details jouw tijd te kunnen nemen.

Een andere reden om jouw huwelijk niet te annuleren is dat het nu misschien in jouw hoofd geen zin meer heeft om alsnog te trouwen daar je teleurgesteld bent en het niet meer ziet zitten, maar de kans is groot dat je daar binnen een aantal maanden, wanneer alle ellende helemaal achter de rug is, anders over gaat denken.

Is dit het geval, dan moet je weer helemaal opnieuw beginnen en kost het jou meer dan dat je je huwelijk nu gewoon verplaatst.

Behoud ik mijn datum en trouw ik in het klein voor de wet om later een groot feest te geven?

Hier is het antwoord een beetje dubbel. Staat jouw datum al in jouw ringen gegraveerd dan lijkt dit misschien de meest budgetvriendelijke oplossing,

MAAR, vergeet dan wel niet:

Ga je later een goed gevoel hebben bij die datum?

Wanneer ben je dan echt getrouwd? Op de dag van de gemeente of op de dag van jouw feest?

Heb je met deze beide vragen geen probleem, dan kan je dit eventueel overwegen en op jouw vooropgestelde dag voor de wet trouwen in beperkte kring om later en groot feest te geven.

Slaat de twijfel bij deze vragen echter toe, dan is het misschien eens interessant om contact op te nemen met jouw juwelier en te polsen naar de kostprijs om jullie datum, in de ringen, aan te passen. Wie weet wil hij jou hiervoor wel een prijsje geven.

Ok, ik ga ervoor om mijn huwelijk te verplaatsen, maar hoe begin ik hier aan?

Start gewoon bij het belangrijkste deel: jouw feestzaal.

Neem contact met hen op en bespreek met hen wat de mogelijkheden zijn.

Welke dagen zijn er bij hen nog vrij? Wat zijn hun voorwaarden om alles te verplaatsen enz.

Daarna doe je hetzelfde met je cateraar, fotograaf, dj, ceremoniemeester, ceremoniespreker, bloemist, enz., om te eindigen met de kleinere leveranciers.

Heb je met hen een contract, bekijk eens wat hun voorwaarden zijn in geval van overmacht enz.

Maak een lijst aan met al je leveranciers en plaats hierin de data die zij nog vrij hebben.

Wanneer je met iedereen contact opgenomen hebt, kan je dan bekijken welke datum voor de meesten van hen past en welke data jullie voorkeur heeft.

Je zal ervan versteld staan hoeveel mensen echt met jou willen meedenken en een oplossing zoeken.

Er zijn al zo vele data ingenomen, wat nu?

Misschien moet je dan even aan nog andere alternatieve data denken zoals:

Een dag voor een feestdag. De meeste mensen zijn de dag nadien vrij en kunnen uitslapen.

 Vb.: maandag 20 juli, donderdag 14 augustus, 10 november …

Kies voor een herfsthuwelijk: de kleuren zijn prachtig voor jouw foto’s en soms zijn de temperaturen ook nog heerlijk.

Kies voor een romantisch winterhuwelijk. De maand december heeft iets romantisch.

Is al dit geen alternatief?

Misschien moet je dan even overwegen om je huwelijk gewoon 1 jaar uit te stellen?

Welke bedragen ben ik dan wel zo goed als zeker kwijt?

Op jouw uitnodigingen staat natuurlijk een datum, waardoor deze niet meer bruikbaar zijn, tenzij je een originele manier vind om ze aan te passen.

De ringen moeten opnieuw gegraveerd worden.

Wat je vooral NIET moet doen:

Probeer ruzie zo veel mogelijk te vermijden.

Het uitstellen van je huwelijk is voor vele koppels een emotionele klap.

Je kijkt er beiden zo lang naar uit en je krijgt te maken met frustratie, onmacht en onbegrip.

Iedereen reageert hierop op zijn eigen manier.

Toon dan ook begrip voor elkaars mening en verdriet en geef elkaar de ruimte om dit te verwerken.

We zijn allemaal al wat meer prikkelbaar omwille van de omstandigheden, wat het er zeker niet makkelijk om maakt, maar:

Wanneer jullie dit samen kunnen overwinnen, dan hebben jullie een nog sterkere basis om op te bouwen.

Wij wensen jullie alvast veel sterkte toe en indien jullie vragen hebben willen wij deze altijd proberen te beantwoorden in de mate dat we dit kunnen.

Hilde en Sandra

unieke huwelijksdatum

Heb jij ook iets met cijfers of lijkt een unieke datum jou wel leuk om te kunnen onthouden?

Dan was vandaag alvast één van DE dagen om in het huwelijksbootje te stappen.

Natuurlijk is jullie huwelijksdatum iets om goed over na te denken want niet alleen de dag zelf maar de jaren erna zal dit jullie persoonlijke feestdag worden.

Trouwen op een speciale datum kan een aantal voor- en nadelen hebben zo kan het zijn dat jouw datum op een dag in de week valt.

Dan heb je als

Voordelen:

 • een grotere kans dat jouw lievelingsfeestzaal nog vrij is.
 • je kan je kosten makkelijker binnen het budget houden daar vele feestzalen, artiesten, dj’s enz in het weekend, meestal minstens 1 jaar op voorhand, volgeboekt zijn. In de week hebben zij minder werk waardoor zij vaak aan een voordeliger tarief te boeken zijn. Daarboven is trouwen in de week, voor de gemeente, op vele plaatsen ook nog eens goedkoper dan trouwen in het weekend.

Nadeel:

Trouwen in de week zorgt er meestal voor dat jouw gasten een dagje vrij zullen moeten nemen. Dit kan je eventueel oplossen door je huwelijk net voor een feestdag te plannen en de ceremonie naar de avond toe. Zo kunnen de meeste van de gasten, de dag nadien, heerlijk uitslapen.

Daarnaast heb je, bij het kiezen voor een speciale datum niet altijd in de hand binnen welk seizoen deze valt.

Hierbij alvast de voordelen van de verschillende seizoenen:

 • Lente: vaak aangename temperaturen; prachtige bloesem in bloei; mooie bloemen die je kunt gebruiken voor de decoratie en je boeket, zoals tulpen, ranonkels, hyacinten en pioenrozen.
 • Zomer: waarschijnlijk de beste tijd van het jaar voor een feest in openlucht; langer licht voor een mooie fotoreportage; vakantieperiode, dus praktischer voor gasten met kinderen en wat dacht je van verse vruchten als een frisse en zomerse snack? 
 • Herfst: prachtige oranje- en bruintinten als basis voor jullie deco; bijzonder licht voor jullie foto’s; mildere, maar aangename temperaturen.
 • Winter: een ding weet je zeker, het zal geen warme dag worden, dus jasjes mee! Toch een leuke tijd van het jaar om uit te pakken met winterdecoratie en te genieten van een warme chocomelk met slagroom.

Valt je keuze dan weer niet op een speciale dag omwille van de cijfers maar omwille van de betekenis dan heb je hier alvast de verschillende speciale dagen met hun voor en -nadelen

Valentijnsdag
Voor: Dé dag van de liefde, superromantisch én makkelijk te onthouden.
Nadelen: Valt ieder jaar op een andere dag, dus niet altijd rond het weekend.

Verjaardag
Voor: heel makkelijk te onthouden en je hebt een dubbel groot feest.
Nadelen: Je zult je trouwdag misschien niet altijd met alleen je geliefde kunnen vieren.

Pinksteren of andere lange weekenden
Voor: Jullie gasten hebben meer tijd voor het feest en om uit te slapen na de trouw.
Nadelen: Sommige gasten hebben dan misschien al een weekendje weg gepland.

Kerst en Nieuw Voor: heel romantisch om bij de kerstboom je ja-woord te geven of bvb om 1min voor 12. Nadelen: hou er rekening mee dat sommige van jullie gasten andere plannen kunnen hebben en dat feestzalen, artiesten enz. vaak al geboekt zijn of extra duur.

Ben jij er al uit of net niet?

Wij wensen jou toch alvast veel succes met je huwelijk, maak er een onvergetelijk feest van!

trefwoorden: huwelijk, ceremoniespreker, huwelijksdatum, huwelijksfeest, feestzaal, ceremonie

vraag je getuige op een originele manier?

hoe stel ik de vraag?
ceremoniespreker magical weddings

Daar een getuige, op jouw huwelijksceremonie, een belangrijke persoon in je leven is wil je hem of haar natuurlijk ook op een originele manier vragen.

Allereerst is het al van belang om dit te doen zonder spellingsfouten.

De juiste vraag is namelijk “wil je mijn getuige zijn” en niet: “wil je mijn getuigen zijn”.

Heb je dit al goed dan is de eerste stap alvast goed genomen.

En dan komt het moeilijkste gedeelte: welk cadeautje past er nu het beste bij?

Als ceremoniespreker zie ik vaak dezelfde dingen voorbijkomen zoals: een pen, een biermand….

Natuurlijk is dit leuk maar zou het niet net nog dat tikkeltje leuker zijn mocht je jouw cadeau echt afstemmen op de persoon zelf?

Is jouw getuige gek van muziek?

Misschien kan je een cd’tje maken met liedjes van zijn lievelingsband maar waarbij je als begin eerst zelf iets ingesproken hebt met natuurlijk de vraag?

Houdt jouw vriendin van een lekker geurtje?

Bestel haar lievelingsparfum en vervang het etiquette met de vraag.

Drinkt jouw toekomstige getuige graag koffie?

Knip de vraag uit een sjabloontje en zet het in het koffieschuim.

Is hij/zij gek van bongobonnen?

Maak hem/haar een leuke bon met 1 dag als getuige op het huwelijk van….

Waagt hij/zij graag een gokje?

Misschien is een krasbiljet met U heeft gewonnen: “de taak als getuige” dan wel een leuk idee…

Zoals je kan lezen zijn er dus vele manieren om jouw getuige voor jouw perfecte ceremonie op een originele manier te vragen.

Het enige wat je nodig hebt is…… een beetje fantasie!

Trouwen in een casino, waag jij de gok?

Heb jij jouw “win for live” gevonden en het “ticket to heaven” aangenomen?

Dan begint er een spannende tijd van plannen en regelen.

Daar waar het regelen zich, vroeger, beperkte tot het zoeken van de zaal en het plannen van een gesprekje met de lokale pastoor heeft men het huwen heden ten dage, toch wel iets ingewikkelder gemaakt dan het nemen van 2 beslissingen.

Vele mensen kiezen ervoor hun ja-woord niet meer in de kerk te geven en daar de plechtigheid op de burgerlijke stand, deze tijd, herleid is tot een kort overlopen van elkaars rechten en verplichtingen, gaan meer en meer mensen op zoek naar een “romantische aanvulling”.

Vele zalen beschikken dan ook over een mooie tuin of plaats waar men als pasgehuwden elkaar eeuwige trouw kan beloven.

Vooruitstrevend en creatief als we zijn nemen we hier echter geen genoegen en gaan op zoek naar alsnog dat tikkeltje specialer dan de andere.

Misschien zijn jouw gedachten dan ook wel eens afgedwaald naar het casino:

Draaiende wielen, wapperende kaarten, Rollende dice enz.

Voel je je Lucky Number al komen?

Misschien moeten we dan toch even stilstaan bij de vraag:

Kan dit zomaar?

In theorie is een cermonie, zoals het woord het zelf al zegt: een ceremonieel gebeuren en kan en mag dit overal plaats vinden.

Bij een huwelijk in een casino moeten we echter wel met een paar dingen rekening houden:

 1. Niet iedereen krijgt toegang tot het casino.

Ambtenaren, mensen met een schuld verleden, zelfstandigen die ooit een faillissement meemaakten enz krijgen geen toegang tot een casino.

Het is dus allereerst van belang om jullie gastenlijst goed te laten screenen alvorens tot plannen over te gaan.

Het zou namelijk spijtig zijn mocht jouw getuige nu net niet aanwezig mogen zijn..

 • Bruidskindjes is geen optie

Droom je ervan om jouw kindjes voor je uit te laten lopen?

Ben je meter van dat schattige meisje en wil je graag haar de rol als bloemenmeisje toebedelen?

Dan moet ik je ook teleurstellen want de toegang tot een casino is enkel voor meerderjarigen weggelegd.

 • Je huisdier als ringdrager?

Heb jij ook zo een schattige hond die de perfecte kandidaat is om jullie ringen aan te reiken?  Stuur hem dan ook maar naar zijn mand want dieren worden in een casino niet toegelaten.

Ben je na het lezen van dit artikel toch nog even enthousiast als bij de aanvang ervan? Dan is “trouwen in een Casino” misschien echt wel iets voor jou.

Wil je meer info verkrijgen?

Stuur ons dan zeker een mailtje op info@magicalweddings.be en wij helpen je graag op weg.

De dag dat 2 parcours zich ontmoeten

Daar stond ze dan, aan de zijlijn tussen de supporters,
Een wekelijkse gewoonte, haar met de paplepel ingegeven door haar ouders.
Wanneer het peloton aan haar ogen voorbij scheurt weet ze even niet wat ze zag.
Een prachtig paar geschoren benen, blinkend van de olie trokken haar aandacht.
Waren die er eerder ook al bij geweest? Waarom had ze deze nu nog nooit opgemerkt.
Haar nieuwsgierigheid was gewekt en wanneer ze bij de volgende ronde een blik op de jongens gezicht werpt en deze haar op een knipoog trakteert is ze volledig verkocht.

Het zweet loopt hem van het gezicht. Vandaag heeft hij goede benen, hij voelt het. Er staat iets groots te gebeuren, dit wordt zijn dag.
Wanneer hij even de concentratie op zijn voorgangers achterwiel verlies en richting parcours kijkt valt zijn blik op een super mooi meisje.
Zijn voeten duwen net iets harder op de pedalen. De volgende ronde voelt hij plots de adrenaline door zijn benen gaan. Hij heeft een doel. Daar, achter het hekken… hij kan haar niet snel genoeg weer zien.
Hun blikken kruisen elkaar en stiekem werpt hij haar een knipoog toe, hopende dat deze goed zal aankomen.
Met het gevoel van een winnaar in zijn buik weet hij vandaag een prachtig resultaat neer te zetten…. Hij heeft zijn muze gevonden.

Vandaag trekt ze, gewapend met haar camera ten velde.
Dit zal de dag worden waarop ze die wonderbaarlijke mooie benen op haar lens zal vastleggen.
Vanaf vandaag zal ze elke avond met dit beeld haar bedje in kunnen duiken.
Snel zoekt ze een zo strategisch mogelijke positie uit, plaatst haar lens en telt af.
In de verte hoort ze aan het aanzwellende gejoel van het volk dat ze in aantocht zijn.
Vlinders stoeien in haar buik maar haar concentratie is hoog;
Daar komt hij al….. ooh, verdorie… net nu ze er helemaal klaar voor is blijkt hij aan de andere kant van de straat te rijden.
Dat wordt na de drukte een spurtje plaatsen richting overkant, alles opnieuw opstellen en nogmaals de seconden af tellen.

Vandaag voelt zijn fiets als een veertje. 1 trap met zijn vliegende benen en hij raakt verder dan hij ooit heeft kunnen dromen.
Toch gaat het voor hem nog niet snel genoeg. Regelmatig glijdt zijn blik langs de menigte. Waar zou ze ditmaal staan? Zou ze alsnog aanwezig zijn? De vragen spoken door zijn hoofd tot hij… ja hoor! Daar staat ze… ze heeft zelfs haar camera mee. Ondanks dat hij echt wel gevleid is door het gebaar kan hij niet meer van kant wisselen… ze zou haar foto niet kunnen maken…
Verschillende gedachten spoken door zijn hoofd;.. zou hij haar zijn plagerige kantje al laten leren kennen of loopt hij dan het risico geen kans meer te maken?
Tja, eigenlijk moet ze hem maar nemen zoals hij is… en ja, hij voelt zich vandaag wel in voor een grapje. Natuurlijk zal ze er nu van uit gaan dat hij aan de overkant zijn plek gevonden heeft en zal ze er dan ook reeds plaatsgenomen hebben…. Zou hij het wagen? Durft hij het aan???

Ditmaal is het haar beurt om indruk te maken. Ze heeft alvast de mooiste jurk kunnen bemachtigen, haar make up zit goed, haar fantastisch, tijd om zich richting bal te begeven.
Wat is ze een pracht van een meisje. Die mooie jurk, die de nadruk legt op haar prachtig figuur, haar haren die ze zo nonchalant weet achterover te slaan….zijn hart is verloren.

Dit is de dag dat hun parcours samensmelt tot dezelfde rit. Soms een tijdrit, soms een training en dan weer een lange afstand maar altijd SAMEN!!!!

Een huwelijk als geen ander!

2019 een nieuw jaar met natuurlijk ook nieuwe trends in het trouwgebeuren.

Maar hoe maak je je huwelijk uniek anno 2019?

Magical weddings staat voor ceremonies helemaal aangepast aan het koppel.

Laten we dan ook even stilstaan bij de manier hoe we ons huwelijk kunnen laten voldoen aan de nieuwe trends en daarbovenop nog uniek zijn erbij:

Hierbij alvast 10 leuke tips:

 1. duurzaamheid is de hype van 2019.

kies dan ook voor deco items die je kan gebruiken of ga voor gerecycleerde producten.

Maak deze dingen dan nog eens net dat tikkeltje persoonlijk door er te kiezen die volledig bij jullie passen.

Smelt bvb jullie oude kaarsen samen en maak er een huwelijkskaars van of, hebben jullie net verbouwingen achter de rug?

Vorm je oude badkuip om tot een leuke zitbank voor tijdens de ceremonie.

 

2.Uitnodigingen

Ga ipv voor papieren uitnodigingen voor een milieuvriendelijk alternatief:

maak een videoboodschap waarin jullie jullie gasten uitnodigen en verstuur deze per e-mail of zet het op een usb stick die je per post verstuurt.

 

3.  Backdrop 

Op vele huwelijken zie je de verschillende backdrops.

Ben je gek van bloemen dan kan je deze natuurlijk gebruiken maar ga eens voor een unieke vorm.

Wat dacht je van een cirkel of een driehoek?

Wil je echt helemaal origineel gaan? Maak eens een backdrop met allemaal attributen die jullie leven kenmerken tot nu toe?

Of laat jullie gasten je backdrop samenstellen door hen bij de uitnodiging te vragen iets mee te brengen wat hen aan jullie doet denken. Geef hen bij het binnenkomen een touwtje en laat hen het ophangen aan een frame.

 

 

4. stoelen of bankje  voor bruid en bruidegom

Zitten jullie midden in de verbouwingen? Misschien is het dan leuk om, ipv een gewone stoel of bankje, jullie oude bad te gebruiken als bank?

 

5.Bruidsoma’s

Hebben jullie een huwelijk zonder kinderen maar wel leuke oma’s of opa’s?

Laat hen dan bloemenmeisje of ringjongens zijn.

6. tekenringen

Hebben jullie kinderen of kindjes die een speciaal plaatsje in jullie hart hebben?

Wat dacht je dan van een drawring waarbij je  die te zoete tekening van jullie kindje op je ring laat graveren en hun kunstwerkje voor altijd bij je draagt?

7. originele locatie

Hebben jullie een super  mooie locatie maar willen jullie de ruimte toch nog iets meer naar jullie thema zetten?

Misschien is video mapping dan wel iets voor jullie?

8. De huwelijkstaart

Een ronde huwelijkstaart met verschillende etages is al helemaal passé. Nieuw zijn de taarten in verschillende vormen zoals een driehoek, een bol…

Maar wat dacht je van een huwelijkstaart helemaal in jullie thema?

 

9. Late night snacks

Nog een klein hongertje?

Het mini-hamburgertje, zakje patat en de pizzapunt hebben we inmiddels wel gezien.

Waarom eens niet gaan voor een mini-versie van jullie favoriete gerecht?

   mini brochette

 

mini lasagne                         

 

10. Cadeau

Het envelopje of mager spaarvarkentje is al lang niet meer origineel.

Waarom eens geen leuk kado wensen voor jullie hobby’s? Denk maar aan danslessen of een pretpark abonnement;.

 

Hebben jullie zin in meer inspiratie maar lukt het jullie niet om dingen te bedenken?

Neem dan eens contact op met ons. Misschien hebben wij net DAT UNIEKE idee dat bij jou past!

 

 

 

 

Elkaar het ja-woord geven in een vintage theater

Vele ceremonies vinden plaats aan de feestzaal waar ook het avondfeest gevierd wordt.

Meestal wordt hiervoor een zaal ter beschikking gesteld of kan men, bij goed weer, gebruik maken van een mooie tuin.

Meer en meer kiest men voor een ceremonie daar men van het ja-woord een persoonlijk moment wil maken, eentje dat iedereen bijblijft.

Natuurlijk valt en staat dit met de inhoud van de ceremonie, die geen standaard teksten of gedichten bevat maar waarbij men het verhaal van het koppel ten gehore brengt.

Kan deze dan ook nog eens op een unieke locatie plaatsvinden dan wordt het al helemaal top.

Waarom nu kiezen voor een vintage theater?

Als je houdt van Moulin Rouge stijl: rode muren, houtenafwerking, antiek meubilair enz.. dan is dit theater DE plaats voor je huwelijksceremonie.

Deze theaterzaal, die in 1913 als een parochiecentrum dienst deed, raakte, door de tand des tijds, in verval.

In 2003 sloegen 3 idealisten de handen in elkaar en toverden het gebouw helemaal om tot wat het nu is: een zaal met de ziel en sfeer van oude Moulin Rouge theaters.

In 2009 werd deze zaal zelfs, door haar unieke karakter, door Vlaanderen Vakantieland, uitgeroepen tot het strafste concept.

130 gasten hebben een fantastisch uitzicht op het podium waar jullie, als koppel, natuurlijk, onder de spotlights, de hoofdrol spelen.

De professionele geluid en lichtinstallatie zorgt ervoor dat jullie ceremonie helemaal tot zijn recht komt.

Wil je nog iets verder gaan, dan er enkel je ceremonie te houden, dan is dit ook perfect mogelijk Alle feesten worden er op maat afgeleverd volgens jullie wensen en budget.

Van broodje tot een kreeft, een heel team staat klaar om jullie en jullie gasten, in stijl te ontvangen en culinair te verrassen.

Een aircosysteem zorgt ervoor dat het, ook tijdens de warme dagen, aangenaam vertoeven is.

Deze theaterzaal heeft dus alles in huis om te zorgen voor een fantastische en unieke ceremonie of huwelijksfeest.

Rol de rode loper al maar uit!

Lichten uit, spot aan………

 

 

 

 

Trouwen in een casino

 

Wie ooit al eens in een casino geweest is hoef ik niet te vertellen dat de sfeer er apart en uniek is.

Ondanks de vele aanvragen die het casino, tot nu toe, al gekregen heeft is trouwen er nooit toegestaan geweest.

Je komt namelijk niet zomaar een casino binnen.

Natuurlijk moet je aan de minimumleeftijd van 21 jaar voldoen en daarbovenop is een korte screening noodzakelijk.

Niet altijd evident als je plots een groot aantal gasten samen op bezoek krijgt.

Verder wil je het echt niet meemaken dat net de papa of schoonpapa de toegang geweigerd wordt.

Een belangrijk argument voor het casino om trouwen op hun locatie niet toe te laten.

Toch leek het mij een heel leuk idee om koppels alsnog de kans hierop te geven en trok ik mijn stoute schoenen aan.

Een uitgebreide lijst met vragen werd opgesteld, de gps ingesteld op Casino Oostende en het avontuur kon beginnen.

Ik was nog niet binnen of mijn identiteitskaart werd grondig gecontroleerd en ik was genoodzaakt mijn jas, ter bewaring, in de vestiaire achterlaten.

Gelukkig was de screening in orde en kon ik mij tussen de jackpot en pokertafels begeven.

Het was een rustige maandagnamiddag maar toch zaten er redelijk wat mensen die hun geluk op de proef wouden stellen en hoopten de dag als miljonair te kunnen afsluiten.

En ook mijn geluk kon niet op. Na een heel gezellig gesprekje bij een super lekkere koffie waren ik en de verantwoordelijke er uit!

Magical Weddings en Fotografie Kim zouden exclusiviteit krijgen om het ja-woord van koppels hier te mogen vragen en vastleggen.

Natuurlijk zullen de voorwaarden blijven en kan er alleen maar toegang gegeven worden aan gasten +21, die geen schulden of ander op hun naam hebben MAAR, voor diegenen die het geluk hebben hieraan te voldoen, zou het een unieke ervaring worden.

Het geluk zat mij alvast mee op deze koude en winderige maandagmiddag al heb ik het niet verder op de proef durven te stellen met een gokje te wagen.

Mijn stoute schoenen hadden hun doel bereikt en ook al wandelde ik het casino niet als miljonair uit, toch voelde het aan alsof ik de lotto gewonnen had.

 

 

Wat maakt het trouwen “in de onderwaterwereld” nu net uniek?

Dat er een trend is om een ja-woord meer en meer op een persoonlijke manier te geven, dan enkel op de burgerlijke stand, moeten we niemand meer vertellen.

Meer en meer staan mensen, bij de verschillende stappen in het leven, stil hoe ze dit eigenlijk willen vieren en hoe ze er hun eigen persoonlijke touch aan kunnen geven.

De vraag naar huwelijksceremonies groeit met de jaren en ceremoniesprekers proberen een ceremonie helemaal op maat van het koppel uit te werken ipv gebruik te maken van standaard teksten en/of gedichten.

Tot nu toe worden deze ceremonies meestal gehouden in de tuin, of bij slecht weer, in een zaaltje verbonden aan de feestzaal.

Makkelijk daar men ter plaatse reeds beschikt over de nodige infrastructuur en men de receptie kan laten aansluiten zonder extra verplaatsingskosten.

Wil men dan toch nog iets origineler uit de hoek komen dan swingen de kosten meestal de pan uit waardoor dit maar voor een beperkte groep van families mogelijk is.

En dat is nu net waarvoor Kim en Hilde de handen in elkaar hebben geslagen.

Samen gingen ze op zoek naar een aantal exclusieve locaties hier in België.

De eerste locatie die ze aanbieden wordt gelanceerd onder de naam:

huwen in de onderwaterwereld.

Een super mooie locatie waar men, voor de aanvang van de ceremonie, ook nog eens de kans krijgt om samen met fotografe Kim, speciale foto’s te maken.

Voor alle pakketten die zij gaan aanbieden geldt het principe dat ze starten vanuit een basisformule die de koppels naar eigen wens en budget al dan niet kunnen uitbreiden.

Zo een basisformule is, in de meeste gevallen, dan ook inclusief:

 • – een super originele fotoreportage op de locatie zelf.

 

– kosten van de locatie,

– de prijs voor het schrijven en brengen van het koppel hun persoonlijk verhaal gevolgd door hun ja-woord

– Het klinken op het geluk van de gehuwden met 2 glaasjes per persoon.

Maandag werd huwen in de onderwaterwereld alvast gelanceerd maar: hou hun facebookpagina:

elke maandag goed in de gaten want wie weet verschijnt er op een maandag wel jullie droomlocatie op het scherm!

We keep you posted.

trefwoorden: unieke locatie, trouwen, ceremonie, aquarium, vissen, ja-woord, origineel